Thermovormen

Wat is thermovormen?

Thermovormen of ook wel vacuümvorming genoemd is een proces waarbij een kunststof paneel wordt verwarmd totdat het flexibel is en kan worden vervormd met behulp van een mal. Nadat het paneel is afgekoeld behoud deze zijn vorm waarna deze uit de mal wordt gelost. Dit proces kan worden gebruikt voor zowel kunststof panelen en composiet (vezelversterkte kunststof) panelen. 

Welke materialen kunnen we thermovormen?

Wij kunnen materialen thermovormen tot temperaturen van 200°C. De volgende groep materialen vallen hieronder: 

  • Kunststof zoals ABS, PC, PE, PET, PVC, PP, PS, SAN, Plexiglas (PMMA)
  • Vezelversterkte kunststoffenzoals glas-PP
  • Solid Surfaces (Corian, Hi-Macs)
  • Schuimkernen

Het gladde oppervlak van de adaptieve mal zorgt voor een hoogwaardig oppervlak van het gevormde paneel. Patronen (embossing/debossing) kunnen meegenomen worden in het vervormingsproces. 

 

Thermovormen bij Curve Works

We hebben 3 methodes/systemen om de panelen te verwarmen (convectie, conductie en radiatie). Hierdoor kunnen we de meest efficiente methode kiezen om uw paneel te verwarmen. Vervolgens vervormen we het paneel direct op onze adaptieve mal. Nadat het paneel is afgekoeld verspanen wij het paneel volgens uw specificaties.

Grote gekromde oppervlakten worden verdeeld in kleinere individuele panelen en geassembleerd volgens uw specificaties. Er is geen limiet aan het formaat dat wij kunnen fabriceren indien wij uw ontwerp kunnen afleveren als een paneelsamenstelling. 

Er zijn eindeloze mogelijkheden die wij kunnen bieden met betrekking tot materialen, afmetingen, vormen, afwerking en paneelsamenstellingen. Neem contact op om te ontdekken hoe wij uw project realiseren.

Neem contact op!
Panelen die gethermovormd zijn op de adaptieve mal. 
Grote gekromde oppervlakten kunnen geassembleerd worden met behulp van kleinere panelen. De afbeelding is afkomstig van ADAPA.