Gekromde sandwichpanelen en composietmallen voor de jachtbouw

Zo creëren wij voor de jachtbouw enkel- en dubbelgekromde sandwichpanelen.

 

Curve Works & Jachtbouw

 

Het ontwerpen en bouwen van unieke composietconstructies met een beperkt budget is nu mogelijk. Curve Works gebruikt een geautomatiseerde aanpasbare mal, welke wij rechtstreeks op basis van uw 3D-CAD-tekeningen in de gewenste vorm configureren. Dat, in combinatie met onze convectie- en infraroodverhittingsmogelijkheden, stelt ons in staat om snel, efficiënt en bovenal betaalbaar te werk te gaan. Zo creëren wij voor de jachtbouw enkel en dubbel gekromde sandwichpanelen voor schaalconstructies en mallen (samengestelde composietpanelen).

Toepassingen van een aanpasbare mal

Niet alleen bespaart onze werkwijze u in kosten, ook maakt het aanpasbare malsysteem dat wij bij Curve Works hanteren, jachtbouwmallen en andere gekromde constructies mogelijk. Denk hierbij aan het volgende:

Gekromde sandwichpanelen voor mallen , welke in vergelijking met pastamallen de volgende voordelen hebben:

  • Lagere kosten
  • Kortere doorlooptijden
  • Geschikt voor uitharding bij hoge temperaturen

Thermovormen van schuimkernen, waarbij minder hars wordt opgenomen in vergelijking met ingesneden panelen
Thermovormen van thermoplastische gebogen platen (PC, PMMA, PP, PP-composieten en nog veel meer), die in vergelijking met traditionele vacuümvorming de volgende voordelen hebben:

  • Betaalbaarder
  • Kortere doorlooptijden

Samengestelde composietpanelen, wat voor kleine series een sneller en goedkoper productieproces is in vergelijking met het traditionele proces: plug → gelamineerde mal → vacuüminfusie
Samengestelde malpanelen, wat voor kleine series een sneller- en goedkoper productieproces is in vergelijking met het traditionele assemblageproces van plug naar gelamineerde mal
de mogelijkheid om beschadigde onderdelen te herstellen of te vervangen.

 

Gekromde composietpanelen

Voor onderdelen zoals luiken biedt Curve Works u vezelversterkte composietpanelen, verkregen door middel van vacuüminfusie aan. Panelen kunnen eveneens worden geproduceerd met ingebouwde details zoals verstevigingselementen.

Indien u meer informatie wilt over de gekromde sandwichpanelen van Curve Works, kunt u contact met ons opnemen.  Wij vertellen u graag meer over ons betaalbare maatwerk in de jachtbouw.

Neem contact op

marine boat 1

Dankzij onze maakproces zijn er meerdere mogelijkheden om uw ontwerp te realiseren

foam cores

Het thermovormen proces van schuimkernen kan sneller en goedkoper door onze aanpasbare mal.

marine hatch 1

Gekromde onderdelen zoals luiken kan op de aanpasbare mal direct gemaakt worden.